Nagy siker az Ifjú Polgárőr program

"Ifjú Polgárőr szeretnék lenni!"

Sokakban ilyen hatást váltott ki az a rövid kis bemutató előadás, melyet ma délelőtt az iskolánk aulájában tartottak a Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület tagjai. Fehér Attila, Antal József és Végh László szívesen válaszoltak a gyerekek kérdéseire. Megmutatták azokat az eszközöket, melyeket a munkájuk során használnak.

Milyen feladatokat láthat el az Ifjú Polgárőr Nagyhegyesen?

Az Ifjú Polgárőrök korukból fakadóan kizárólag olyan feladatokat végezhetnek polgárőri minőségükben, melyek az iskolához illetve az iskolai rendezvényekhez köthetők. Felelősségteljes munkákat bíz rájuk a Polgárőrség és az iskola. Az Ifjú Polgárőr vállalja, hogy az iskolai házirend szabályait betartja és diáktársaival betartatja. Segít a rendezvények szervezési feladataiban, vigyáz az iskola rendjére. Ők lesznek azok a megbízható tanulók, akik pl. a kerékpártároló rendjét segítenek betartatni a diáktársakkal, esetenként besegítenek az ügyeletbe, rendezvényeken úgy vannak jelen, hogy Ifjú Polgárőri minőségükben készek segíteni a szervezési feladatokban is. Közlekedési helyzetekbe (pl. útbiztosítás, gyalogos átkelőhelyen forgalomirányítás, stb.) az Ifjú Polgárőrök nem küldhetők.

Hogyan lehet jelentkezni?

A részt vevő gyerekek sokan már vittek jelentkezési lapot a bemutatóról. A hivatkozásra kattintva azonban itt is letölthető. Fontos, hogy szülői beleegyezés kell az Ifjú Polgárőrségi tagsághoz. A jelentkezési lapokat Postáné Nagy Beáta intézményvezető-helyettesnek vagy Fülöp Roland tanítónak lehet leadni.

Fotók