HAT-18-01-1093

Természetjárás Tündérországban

Nagyon örültünk neki, amikor kiderült, hogy a Határtalanul pályázatot megnyertük, így három napot tölthetünk el mi, hetedikesek Erdélyben.

A pályázatunk a Természetjárás Tündérországban címet kapta, ez is mutatja, hogy sok időt tölthettünk kirándulással, túrázással.

Május 20-án, hétfőn korán reggel indultunk az iskola elől. A határt hamar elértük, és nagyon izgatottan vártuk a határátkelést, hiszen volt köztünk olyan, aki eddig még sosem hagyta el Magyarországot.

Nagyváradon aztán sétáltunk a Szent László téren, a Szent László Székesegyházban megtekinthettük Szent László hermáját és az ereklyét. A herma egy aranyozott ezüst mellszobor, ami Szent László koponyájának egy darabját, az ereklyét őrzi.

A következő megállóhely Királyhágó volt, ahol túráztunk is egy kicsit. A kilátás gyönyörű volt.

Vacsorára értünk a szállásunkra, Bogára. Az ételek mind a három napon finomak és bőségesek voltak. Reggelire a kipakolt élelmek közül azt és annyit ehettünk, amennyit csak szerettünk volna. Ezekből állítottuk össze ebédre a szendvicset is magunknak.

A második napon is korán keltünk, busszal indultunk a Sárkányok kertjébe, ami elég messze volt a szállásunktól, de az utazás nagyon megérte. Hatalmas sziklákat láttunk, amelyek régebben még nagyobbak voltak. Ezek a legenda szerint egy elátkozott pásztorleány és a juhainak a kővé vált szobrai. Visszaúton, Boga felé megálltunk Magyarvalkón, ahol megnéztük a református templomot és az Irodalmi kertet.

Utolsó nap reggelén összepakoltunk és újra buszra ültünk. Elutaztunk a Medvebarlanghoz, ami a nevét a benne épségben megtalált barnamedve csontvázról kapta. De ezen kívül gyönyörű cseppkövek is kialakultak az évezredek alatt, ezek kinézetük alapján kapták a nevüket, pl: Törpék háza, Tavirózsás tó.

Találkoztunk ottani hetedikes tanulókkal, akikkel fociztunk, ping-pongoztunk, beszélgettünk. Szerdán 4 óra után fáradtan, de hatalmas élményekkel értünk haza.

Idézek néhány mondatot az utazáson részt vevő gyerekek beszámolóiból:

  • Nagyon szép volt a táj! Szívesen visszamennék!
  • Megérte a sok utazás, mert gyönyörű volt minden!
  • Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás és remélem, hogy még lesz alkalmam ellátogatni Erdélybe!
  • Nagyon köszönöm a tábor szervezését és köszönet a tanároknak, akik elkísértek bennünket!

Köszönöm a figyelmet és most tekintsétek meg bemutató videónkat!

Dátum: 
csütörtök, június 6, 2019 - 18:15

Ajánlott oldalak