Daruhúzás és a Hortobágy

"Lélegzetelállító, felejthetetlen és a miénk!"

Ma sok tanulónknak volt kapcsolata a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, a madarakkal. Délelőtt Szilágyi Attila a HNP szakembere több osztálynak is tartott rendhagyó természetismeret órát a Községi Könyvtárban, ahol többek közt bemutatta a Varázslatos Magyarország című fotós kezdeményezést. Ez a fotópályázat arra tesz kísérletet, hogy a fiatal természetfotósoknak teret adjon, illetve bemutatásra kerüljön igényesen, varázslatos módon Magyarország Nemzeti Parkjainak élővilága.

Az esti órákban a 2.a és 2.b osztály az Elepi Halastavakhoz látogatott el, hogy a daruhúzásban gyönyörködjön. Itt is Szilágyi Attila volt a vezetőnk.

A felső tagozatosok rendhagyó természetismeret óráira Rita nénivel mentek át a könyvtárba a tanulóink. Azt már a Nemzeti Park szakemberétől hallottuk a daruhúzáson, hogy délelőtt fegyelmezettek voltak az osztályok, illedelmesek és büszkék lehetünk rájuk azért is, mert a kérdésekre okosan feleltek. Jó vélemény alakult ki a nagyhegyesi gyerekekről a Nemzeti Parknál.

Örömteli volt a daruhúzásra való eljutásunk is a két második osztállyal. Gyors és hatékony segítséget kaptunk a szülőktől, akik saját autóikkal segítették az osztályok kijutását. Külön köszönetünket fejezzük ki az NKSE-nek, illetve Májerné Palczert Juditnak, mert a Sportegyesület buszát is megkaptuk!

A Hortobágyi Nemzeti Park ma ismét megmutatta a tanulóinknak: Jó a szomszédságukban élni. Köszönjük!

Fotók a daruhúzásról