NYELVI TÁBOR

 • Nyelvi tábor időpontja: 2015.06.29. – 2015.07.03.
 • Nyelvi tábor helyszíne: Földesi Fürdő és Szabadidőközpont; 4177 Földes, Tetétleni útfél
 • Nyelvi tábor résztvevői: 25 fő tanuló és 5 fő szakmai megvalósító
 • Beszámoló a programról:
  • 1. NAP

   MIT HOZTUNK MAGUNKKAL A TÁBORBA? - Csoportalkotást követően szavakat gyűjtöttek a nyárral kapcsolatban, csoportmunkában. Közlekedési eszközök felelevenítése: milyen közlekedési eszközökkel utazhatok nyaralni (keresztrejtvény). Szükséges felszerelések listáját állítottuk össze idegen nyelveken, csoportmunkában szótár segítségével.
   A német foglalkozáson Ichpackemeinen Koffer… című dal tanulása képek segítségével.
   A gyerekek élvezték a feladatokat és a daltanulást. összehangoltan ment a csoportmunka. A nyári szabadtéri foglalkozási forma lendületbe hozta őket.

   IDEGEN NYELVI DALOK TANULÁSA, ÉNEKLÉSE GITÁRKÍSÉRETTEL, ZENEI ALÁFESTÉSSEL, PROJEKTOROS KIVETÍTÉSSEL - 20.00 órakor már a kezdődő szürkületben a németesek egy szabad falfelületre vetítettek projektor segítségével, úgy hallgatták és tanulták a feliratozott videókról a dalokat. Igazi tábori hangulat volt, roppant vidámság. Tanult dalok: Woist die Kokosnuss…? Fliegerlied. Az angolos csoport a faház közösségi terében gitáros kísérettel énekelt. Nagyon felszabadultak voltak, hamar megtanulták a dalokat a gyerekek. Tanult dalok: The Wheels on the bus, Bring back.


   Fotók a Nyelvi Tábor 1. napjáról

  • 2. NAP

   A STRANDOLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ SZAVAK, KIFEJEZÉSEK, RUHADARABOK - Szókereső játékban a strandolással kapcsolatos szavakat gyűjtöttük feladatlap segítségével. a nyári ruhadarabokat ismertük meg. páros munkában a gyerekek szavakat illesztettek a megfelelő képekhez.

   NYELVI JÁTÉKOK: MEMÓRIAJÁTÉK, SZÓLÁNC, ACTIVITY - Nagy örömöt és vidámságot okozott az esti foglalkozás. a játék mindig jó. de este, tábori hangulatban, nagy közös kacagásokkal kísérve: egyszerűen feledhetetlenné válik…


   Fotógaléria a Nyelvi Tábor 2. napjáról

  • 3. NAP

   A NYÁRI RÉT NÖVÉNYEI, ÁLLATAI - Délelőtt lovas kocsizást követően kirándulást, tanulmányi sétát tettünk a Bihari- Sík Tájvédelmi Körzetben. Ehhez szervesen kapcsolódtak a koradélutáni nyelvi foglalkozásaink. Az angolosok a tájvédelmi körzet védett állatait és növényeit gyűjtötték össze, majd a tanult szavakat keresztrejtvény, illetve betű-kiegészítő játék formájában mélyítették. A németesek egy rövid szöveget dolgoztak fel a nyári rét (Sommerwiese-címmel). A szövegben szereplő élőlényeket csoportosították (talajon élők, rovarok, növények, virágok). 2-3 mondatos meghatározásokból ki kellett találniuk, milyen élőlényekről van szó.

   IDEGEN NYELVI DALOK TANULÁSA, ÉNEKLÉSE GITÁRKÍSÉRETTEL, ZENEI ALÁFESTÉSSEL, PROJEKTOROS KIVETÍTÉSSEL - Közkívánatra! Azaz a gyerekek újra kérték az esti éneklést. A hangulat magával ragadta őket. Előbb átismételtük a hétfő esti dalokat, majd újabb dalokkal bővítettük a repertoárunkat. (Laurentia, Alle Kinder lernen lesen…,Therewas a farmer)

   Fotógaléria a Nyelvi Tábor 3. napjáról

  • 4. NAP

   SÜTÉSSEL, FŐZÉSSEL KAPCSOLATOS SZAVAK, KIFEJEZÉSEK, DALTANULÁS - A paprikás krumpli hozzávalóit tanultuk meg angolul, németül képkártyák segítségével. A német foglalkozáson Backe, backeKuchen… dalt tanultuk gitárkísérettel, a dal szövegében szavakat pótoltunk. Az angolosok is megtanulták az Oh, do you knowthe muffin man című dalt.

   NYÁRI SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEK, SPORTOK - Szabadidős tevékenységek és sportok gyűjtöttünk csoportmunkában. Szókeresőt, hobbilabirintust, szópárosító játékot játszottunk. Kérdezgettük egymást, hogy ki mit csinál szívesen, majd vissza is mondtuk, kinek mi a kedvenc hobbija.


   Fotógaléria a Nyelvi Tábor 4. napjáról

  • 5. NAP

   PLAKÁTKÉSZÍTÉS A HÉTEN TANULT TÉMÁKRÓL - A hét élményeit, témáit fogalmaztuk plakátra közös csoportmunkában. Sokatmondó, szép, színes, élményekben gazdag munkák születtek.

   KÉPESLAPKÉSZÍTÉS, CÍMZÉS ÉS RÖVID SZÖVEGEZÉS IDEGEN NYELVEN - Ideje hírt adni magunkról! Az otthoniak is hadd lássák: jól vagyunk! – Képeslapokat készítettünk, majd címeztünk és röviden szövegeztünk. Ki-ki az általa tanult idegen nyelven.


   Fotógaléria a Nyelvi Tábor 5. napjáról

A gyerekek táborértékeléséből, élménybeszámolóiból

Fülöp Kata (német)

„Nekem tetszett a tábor. A foglalkozásokon sok mindent tanultunk. Németes létemre angol dalt is tanultam. A Laurentia című dal megtornáztatott mindenkit. Örülnék, ha jövőre is lenne ilyen tábor.”

Csergei Ildikó (angol)

„Nagyon tetszett minden! Főleg a strand. A nyelvi foglalkozás nagy jó volt. Volt szókereső, daltanulás és még új szavakkal is megismerkedtünk. Csapatokban kellett dolgoznunk. Én voltam a csapatkapitány, jó csapat voltunk. El szeretnék jövőre is jönni!”

Kobialka Tímea (német)

„Nekem nagyon tetszett ez a tábor, mert érdekes és izgalmas programok voltak. A nyelvi foglalkozás is tetszett, mert játékosan tanultunk és rengeteg új dolgot próbálhattunk ki. Az esti dalolás hasznos emlék volt, mert a dalok sok mindent tanítottak nekünk. Szeretném, ha jövőre ugyanilyen nyugis, de érdekes táborunk lenne.”

Németi Noémi (angol)

„Nekem nagyon tetszett ez a tábor. A lovas kocsikázás is. Szépek voltak a lovak, no meg a túrázás. Az esti daltanulás és az angol óra is jó volt. A kézműves foglalkozás, a plakátkészítés is tetszett, főleg a képeslapok. Szerintem nem kéne még elhagyni a Földesi Szabadidőközpontot.”

Ajánlott oldalak