Rendhagyó finisszázs

Agárdi Lajos hajdúszoboszlói kiállításának rendhagyó finisszázsa a nagyhegyesi tanítványokkal

Számomra egyaránt fontos a festészet és a tanítás. Éppen ezért külön öröm, hogy a hajdúszoboszlói Little Charles Kávéházban megrendezett kiállításom záró alkalma –finisszázsa a nagyhegyesi gyerekek aktív jelenlétében vált emlékezetessé.

A különleges hangulatú kávéházban hamar otthon érezték magukat a többségükben harmadik osztályos tanulók. Mesei háttérrel, művészetpedagógiai módszerekkel fogadhatták be a kiállított műveket a gyerekek. Hamarosan megkeresték a hozzájuk legközelebb álló festményeket, majd a kiállítás által inspirálva alkothattak a szakkörös gyerekek.

Köszönet a Little Charles Kávéház Csaptának, és a gyermekek kísérésében, utaztatásában nyújtott segítségükért Palczertné Nagy Andrea pedagógiai asszisztensnek, és Palczert Judit és Katona László szülöknek!

Agárdi Lajos

Mi az a finisszázs? - Létezik egy francia kifejezés a kiállításmegnyitóra: vernissage. Igen ritka esemény a kiállítás zárásaként megrendezett - meghívottakkal, záróbeszéddel ünnepelt - kiállítás zárás, azaz a finissage. - a szerk.

GalériaFotók