Földesi nyelvi tábor 5. nap

TÁMOP 3.1.4./C-14-2015-0034 " Innovatív iskolák fejlesztése" projekt keretén belül " A Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola innovatív iskolafejlesztési projektje"

Utolsó nap, táborzárás

Csak Ildikó ébredt korán magától azzal a szándékkal, hogy hajnalban fusson... Ám Roland bácsi már nem bírta... Fáradtan ébredt. Így Ildikó is visszafeküdt aludni.

Kiegyensúlyozottan, nyugodtan, összeszedetten ébredt a tábor reggel. Sokan össze is pakoltak. Többen voltak köztünk,akik először töltöttek ilyen hosszú időt a családi háztól távol. Készültünk a táborzárásra, készültünk haza.

Tojásrántottát reggeliztünk. Reggeli után képeslapokat készítettek a gyerekek. Kifejezőek lettek és vidámságot sugallnak a munkák. A címzés és a szöveg a levelezőlapokon idegen nyelvű. Szép emlék lesz ez még sokáig...

Az utolsó fürdőzés jól sikerült. Dominik végre összeszedte a bátorságát és megmártózott a mély vízben. Vágner Lili nemcsak élete első (és aztán az első félszáz) ugrására szánta rá magát, de gyönyörű bombát is ugrott. Aki elég élelmes volt és jókor volt jó helyen, annak ugrásáról sikerült lassított felvételt is készíteni:

Ugrások lassítva a YouTube-on lejátszási listába fűzve

Ebédre gulyáslevest és mákos laskát kaptunk. (Nagy volt a tolongás a repetánál.) Ebéd után pár mondatban összefoglalták a táborozás legszebb élményeit a gyerekek és papírra vetették gondolataikat.

És táborzárás! Értékelés, jutalomosztás. Vidámra, tapsolósra sikerült, de tapintható volt a feszült izgalom, melyet a kettős érzés okozott: "Kár, hogy vége, de már haza is nagyon vágyom."

Rengeteg élményben volt részünk. Idő kell, míg feldolgozzuk. Azt gondolom, még egy hét elmúltával is eszünkbe jut egy-egy vidám, emlékezetes pillanata az együtt töltött 5 napnak. Az idegen nyelvi foglalkozások reméljük elérték céljukat, és a szavak, kifejezések, dalok, szó és mondatszerkezetek elmélyülését hozták.

Mindenkinek jó pihenést, tartalmas és vidám nyarat kívánunk!!!

Fülöpné Kiss Katalin, Marton Judit, Szabó Tünde, Kiss Ferenc, Fülöp Roland

A 5. nap képekben