Magyar diáksport napja

 

Iskolánk kiemelt céljai között szerepel a mozgás, a sport megszerettetése tanulóinkkal, és minden lehetőséget megragadunk, hogy életünk szerves része legyen a szabadtéri mozgás, valamint a rendszeres testmozgás.

Célunk továbbá, hogy a gyerekek az egész nap folyamán sokat mozogjanak, de legalábbis többet, mint más napokon, valamint, hogy az élménysport programokkal a tanulók életébe újra visszatérjen a rendszeres testmozgás igénye.

Ezért is kapcsolódtunk, csatlakoztunk ehhez, a már hagyományosan a szeptemberi hónap utolsó péntekén tartott eseményhez, melyet a testnevelés órák keretén túl a szabadban valósítottuk meg diákjainkkal, kollégáinkkal együtt.

Programunkat reggeli zenés bemelegítéssel, gimnasztikával kezdtük, melyet az ötödik osztályos lányaink „vezényletével” tettünk hangulatossá, kicsik és nagyok örömére. Az átmozgató tornát követően több helyszínen sportoltak, versenyeztek tanulóink. Volt labdarúgó bajnokság különböző korosztálynak a műfüves pályán. Exatlon pályát építettünk a nagyobb tornatermünkben, mely óriási sikert aratott a gyerekek körében. Harmadik helyszínen hétméteres dobó versenyt és kosárra dobó versenyt rendeztünk alsó valamint felső tagozatos gyerekeink számára egyaránt. A legkisebbek játékos, ügyességi feladatokban mérték össze rátermettségüket. A nap délutáni záró eseménye a kráter-tavi kerékpártúra volt. Ezen a programon felső tagozatos diákjaink vettek részt pedagógusok kíséretével.

A tartalmas napunkat követően a gyerekek fáradtan, de annál több élménnyel indultak haza az iskolából.

 

 

Fige Edit   testneveléstanár

GalériaFotók