Kuponok iskolánkban!

Ugye milyen meglepően hangzik? És a legfontosabb kérdés, ami a kupon szó hallatán jut az emberek eszébe, hogy hol, mikor és hogyan lehet „igénybe venni” ezeket?

Gémné Kovács Anita tanítónőt, mint az ötlet megvalósítóját kérdeztük, hogy hogyan született meg a kuponos játék gondolata?

„Délutánonként sokat vagyok a gyerekkel napköziben és tanulószobai foglalkozáson is. Azt látom, hogy nehezen kezdenek hozzá a házi feladatok elkészítéséhez, de a játékos feladatokat amiket szoktunk bemelegítésként végezni, arra viszont minden nebuló kapható. 

Ezen elgondolkodva szerettem volna kiegészíteni a faliújságot egy olyan játékkal, amibe az iskola összes tanulója bevonható. A játék önként vállalt, amelynek jutalma egy sorsolás, ahol kuponokat nyerhetnek és válthatnak be.

Olyan jutalmazást kerestem, ami „nem kerül pénzbe”, viszont, aki a tulajdonosa a kuponnak különlegesnek érezheti magát. 

Motiválni és sikerélményt adni volt a célom”

És, hogy Anita néni elérte-e a célját? A válasz egyértelműen igen!

A tanulók közül többen is elmondták, hogy látták ők a faliújságot, de nem gondolták, hogy feladatok is vannak. Felmerül a kérdés, hogy akkor a többiek honnan tudták? Nagy titkot nem árulok el, ők el is olvasták a táblán lévő információkat. 

Már péntek reggel nagy volt az izgalom az aulában. Alsóban és felsőben is 4-4 kupon boldog tulajdonosának nevét húzta ki Enikő néni a dobozokból. Majd további 10 tanuló órarendet és könyvjelzőt kapott ajándékba.

Néhány kupon tartalma:

Ma mindenhol te lehetsz az első.

Ma egész nap te ülhetsz a tanári asztalnál.

Azokkal ülhetsz az ebédlőben, akikkel szeretnél.

 

A pénteken kisorsolt kuponokat már volt, aki aznap fel is használta, ezt bizonyítják a képek is.

Köszönjük Anita néninek a remek ötletet! A tanulókat pedig emlékeztetjük, hogy a márciusi játék, már elindult és újabb kuponok várják gazdájukat! 

Haranginé Szabó Tünde igazgatóhelyettes