...de szeretnék találkozni teveled!

2015. december 4-én volt ez az izgalmas nap. A kisvonatról rengeteg madarat láttunk. Például: szürke gémeket, kanalas gémeket, kanalas récéket és a függő cinkék fészkét. Amikor végigértünk bementünk az épületbe. Ott előadták a Három borostyánlevél című mesejátékot. A gyerekeknek látszott az arcukról, hogy nagyon tetszett. Aztán különváltunk. A harmadikosok kézművesekedtek azokból a tárgyakból, amiket a zöld csomagban kaptak. Addig az elsősök a madárlesőben kémlelgették a madarakat. Aztán cseréltünk. Végül felmentünk a kilátóba. Hazaúton a kisvonaton, a lányok énekeltek a színészekkel.

(Kobialka Orsolya, 3. osztályos tanuló élménybeszámolója)

December 4-én iskolánk legkisebb tanulói az elsősök, és a harmadik osztályosok találkozhattak a Mikulással. Igen ám, de ez a Mikulás zöld volt!

Hortobágyra autóbusszal utaztunk, majd kisvasúttal folytattuk az utunkat a Halastavakhoz. Érdekes madarakat láttunk útközben: szürke gémeket, fehér kócsagokat, nyári ludakat, tőkés récéket és sok-sok kárókatonát. A Halastavak vizét éppen most engedik le, így rengeteg madár számára biztosít táplálékot. A Nemzeti Park munkatársai még a függőcinege fészkét is megmutatták nekünk.

Nagyon kíváncsiak voltunk már a Zöld Mikulásra, aki a kisvasút végállomásánál várt bennünket. Az elsősök verssel, a harmadikosok dallal kedveskedtek a vendéglátóinknak. A kályhával fűtött épületben először egy mesejátékot néztünk meg, mi is együtt énekeltünk és játszottunk a szereplőkkel. Ezután a Zöld Mikulástól mindenki megkapta a zöld színű csomagot, amiben az édességen kívül volt karkötő, fenyődísz és agyagból készült pásztor. Kézműves foglalkozás keretében díszítettük, festettük ezeket a tárgyakat, majd természetjárásra indultunk a Zöld Mikulás birodalmába. A nádasban távcsövekkel néztük meg a puszta madarait, majd a Kilátóra másztunk fel körültekinteni .

Már sötétedett, amikor hazaindultunk. Izgatottan meséltük az élményeket a buszon és idehaza a szüleinknek.

Fotók