Az aradi hősökre emlékeztünk

Október 6-án minden magyar ember, -éljen a világ bármely részén is-, megemlékezik az 1848-49-es szabadságharcot megtorló aradi eseményekről. Ezen a napon, 170 évvel ezelőtt, Aradon kivégezték a 13 honvédtábornokot, Pesten pedig agyonlőtték Batthyány Lajost, az első független magyar kormány miniszterelnökét.

Október 6. azóta a magyar nemzet gyásznapja lett. A magyar szabadságharc ugyan elveszett a túlerő miatt, de a nemzet áldozata nem volt hiábavaló.

„Voltak, vannak, s lesznek még, akik sohase félnek. Lehajtom fejemet, a hősök emlékének.”Iskolánk tanulói és pedagógusai az 5.a osztályosok tolmácsolásában ünnepi műsort tekinthettek meg. Tanulóink fegyelmezetten, az ünnephez méltón idézték meg a 13 hős aradi vértanút, majd gyertyát gyújtottak. A megemlékezés itt nem ért véget. Az osztályközösségek egy-egy vértanú tiszteletére cserjét ültetettek iskolánk hátsó udvarán és vállalták a cserjék gondozását. Köszönjük a segítséget azoknak a szülőknek, akik áldoztak az idejükből és segítettek kiásni 7-8. osztályos tanulóinknak a gödröket, valamint részt vettek a cserjeültetésben. Köszönjük: Marosi Ottó, Mucsina Norbert János, Hudák Viktória, Iványi Antal, Iványiné Burai Éva, Cseke Tamás, Rácz Annamária, Katona László Örs, Finta László!A cserjéket Nagyhegyes Község Önkormányzatától kapta iskolánk. Köszönjük nekik is! Ígérjük, hogy gondozni fogjuk, vigyázunk rá! Büszkék vagyunk, hogy iskolánk udvara egyre „zöldebb”!

Tóth Sándorné