Nyári napközi - 3., 4. hét

Nagyhegyes Község Önkormányzata idén nyáron is, négy héten keresztül, június 19. és július 14. között biztosította a településen élő családok számára, iskoláskorú gyermekeik napközis felügyeletét. Voltak, akik mind a négy hetet igénybe vették, mások rövidebb ideig jártak a nyári napközibe. Az első hetekben a tanulói létszám elérte a 60 főt is, az utolsó héten 35-40 között alakult.

A nyári napközi meghatározott napirend szerint működött. 8 órára érkeztek a gyerekek és 16 óráig tartózkodtak az iskolában. A napi háromszori étkezést az óvoda ebédlőjében biztosították számukra.

Milyen programok várták a gyerekeket?

Minden héten más-más pedagógusok gondoskodtak a különböző programokról. Az első héten gyalogtúrát tettek a Keletihez és a Daru-tóhoz. A nagy hőségben, Balmazújvároson a Kamilla Gyógyfürdőben strandoltak. Biciklis akadályverseny, íjászat, homokvárépítő-verseny, és kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket. Nem maradt el a szokásos Ki mit tud sem, amire lelkesen készültek a gyerekek egész héten.

A 2.héten az iskola udvarán felállított medencében pancsolhattak, sokat trambulinoztak, activityt, Egy perc és nyersz játékot játszottak. Kirándultak Debrecenbe, a Nagyerdőben a Békás-tó mellett volt fagylaltozás, majd az Ötholdas Pagonyban élvezték a játszóteret. Karácsony Béla rendőr százados is felkereste a nyári napköziseket. Beszélt a veszélyes helyzetekről, kerékpáros akadálypályát építettek, majd megpróbálták hiba nélkül teljesíteni. Beülhettek a gyerekek a rendőrautóba is, és tettek egy kört Nagyhegyesen. Elnézést kérünk utólagosan is a szirénázásért!

A 3. héten sem unatkoztak a táborozók. Kézműves foglalkozáson karkötőket fontak, lisztfigurákat készítettek. Jártak Hortobágyon, ahol a nevezetességek mellett a Madárkórházat is felkeresték és fagyiztak. Az iskola udvarán trambulinoztak, homokvárat építettek és sokat fociztak. A Művelődési Házban filmvetítés is volt.

Az utolsó héten gyalogtúra során a Tájházat nézték meg, majd az Alkotmány utcán és a Pece partján sétáltak vissza az iskolába. Volt kézműves foglalkozás, trambulinozás. homokvárépítés, bújócska , foci és filmnézés. Kirándulás Hajdúszoboszlóra, ahol az Árpád utca elején egy érdekes autó-motor és gépgyűjteményt tekintettek meg.

A gyermekek felügyeletét a következő pedagógusok látták el: Bertalan Attila, Guti Szilvia, Haranginé Szabó Tünde, Juhászné Beke Andrea, Juhászné Preznánszky Zsuzsa, Karácsonyné Hakli Gyöngyi, Kiss Ferenc, Saxinger Ágnes, Szabóné Molnár Rita, Szabóné Szatmári Éva, Tomasovszki Ilona és Tóth Sándorné.

Remélem, hogy munkánkkal segítettük a családokat!

Tóth Sándorné pedagógus

GalériaNyári napközi - 3.,
4. hét