Fenntarthatósági témahét

Ebben az évben 2023.április 24-28. között került sor a Fenntarthatósági témahét megvalósítására. Célunk: felhívni a tanulók és általuk a szülők figyelmét a környezetvédelemre, a természet szeretetére. A fenntartható közlekedési formák: gyaloglás, kerékpározás népszerűsítése.

Előzetes feladatok: A Föld napja alkalmából elkészítettük a Föld felszínének a fotóját. Tanulóink kék, zöld vagy barna pólót viseltek ezen a napon. Autómentes napokat hirdettünk, megkértük a szülőket, hogy a gyerekek lehetőség szerint gyalog vagy kerékpárral érkezzenek az iskolába. Számos rajz és festmény érkezett a rajzpályázatra is, a képeket csoportos munkában készítették tanulóink.

Az 1-2. osztályosok a szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkoztak, újrahasznosított anyagokból készítettek tárgyakat. 3-4. osztályban az energiatakarékosság volt a téma, míg az 5. osztályban az élelmiszerpazarlás megelőzésére, tudatos vásárlói szokások kialakítására helyeztük a hangsúlyt. A 4-5. osztályosok az iskolakertet rendezték.

Az egészséges táplálkozásról iskolánk védőnője, Márkusné Berecz Annamária tartott érdekes foglalkozást az 1-2-3. osztályosoknak.

A 8. osztályosok Balmazújvárosra mentek kerékpártúrára, ahol felkeresték iskolánk névadójának szülőházát. Az 1-2. osztályosok tanulmányi sétára indultak a településen, vizes élőhelyeket figyeltek meg.

Meghirdetett programunk volt a használt elem és mobiltelefongyűjtés és a TE SZEDD akció. A szemétszedésre, az időjárás miatt egy későbbi időpontban kerül majd sor, az elemgyűjtés folyamatos.