Egy követ fújtunk - Siker a hajdúszoboszlói versmondó versenyen

Április 13-án a Thöly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében került megrendezésre a Kedvenc versem elnevezésű versmondó verseny. A rendezvény szerves része volt a két nappal korábbi ltészet napi megemlékezésnek.

A verseny szervezői minden vet megmozgattak, hogy minél többen tudjanak részt venni a zös szavaláson. A rnyék általános iskoláiból zel húszan jelentkeztek. Iskolánkat Horváth Lili 6. osztályos (felk.: Molnár Eni), Juhász Noémi 7.osztályos (felk.:Juhászné Preznánszky Zsuzsa) és Végh Zsófia 8.osztályos (felk.: Molnár Eni) tanuló képviselte. vé dermedtünk, amikor meghallottuk, hogy Zsófi választott versét további két diák is szavalja. Ebben az évben Radnóti Miklós hazafias verse, a Nem tudhatom nagyon népszerű volt. Na, de üsse , Zsófi nagyon ügyesen szerepelt. Nóci Ady Endre Az én menyasszonyom című versével ajándékozta meg a zsűrit és a hallgatóságot.



Lili pedig Lackfi János KÖVÜLETEK c. művét adta elő. Lili ezzel a verssel vet dobott az állóvízbe, hiszen a sok komoly ltemény zül kitűnt ez a nnyed, humoros hangvételű vers, ami arról szól, hogyan lehet újra felhasználni a padok aljára ragasztott és vületté vált rágógumit. Az eredmények kihirdetésekor nagy esett le a szívünkről: a zsűri 2. hellyel jutalmazta Lilit, aki még ezen kívül a Városi Televízió különdíját is elnyerte.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Molnár Eni