Kincskereső vetélkedőn voltunk

2019. január 17-én került sor a Kincskereső vetélkedőre, Hajdúszoboszlón, a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskolában. Ez a verseny a járásban már hagyománynak számít, 26. alkalommal rendezték meg idén, a Városi Gyermekkönyvtár közreműködésével.

Itt szeretném megjegyezni, hogy a nagyhegyesi gyerekek már a kezdetek óta részt vesznek ezen a vetélkedőn és sokszor értek el dobogós helyezéseket. Nagyon sok könyvet olvastunk és dolgoztunk fel feladatok formájában az eltelt idő alatt. A szervezők igyekeznek jó, hasznos, tartalmas, és szórakoztató könyveket adni a gyerekek kezébe, hogy minél inkább megkedveltessék az olvasást a 3-4. osztályos korosztállyal.

Ebben az évben, Czigány Zoltán Csoda és Kósza című könyvét kellett elolvasnunk és minél jobban megjegyezni az olvasottakat. A harmadik osztályosok közül többen is megismerkedtek a két ló, Csoda és Kósza történetével, hiszen szakkörön végig olvastuk a nem túl hosszú könyvet. Feladatokkal döntöttük el, hogy kik ismerik legjobban az eseményeket, kik fognak bennünket a városi versenyen képviselni. A versenyzők újra olvasták a fejezeteket és számos, általam készített feladatot megoldottak.

Nagyon izgultunk a verseny napján, hogy sikerül majd. Végül tanulóink: Czibere Lili, Nagy Benedek és Szabó Dávid, a Sajó csapat egy ponttal maradtak le a dobogóról, és a 4. helyet szerezték meg a 9 csapat közül!

Gratulálok nekik és kívánok mindenkinek sok jó könyvet és még több olvasást!

Tóth Sándorné

A Városi Televízió videót is készített.