Időutazás a dobogóra

Időutazás?

Tudjátok, hogy mi a közös Kempelen Farkas, egy idős bácsi és egy budapesti gimnázium 7.b osztályos tanulója, Hanna között? Nem? Pedig egyszerű a válasz! Egy körző! Mi?? A körző, ami működésbe hozza Kempelen időgépét! És ha azt is elárulom, hogy szerelmi szálak szövődnek a gimnázium falai között? Sőt! Nem csak az osztálytermekben, hanem a tanáriban is? Kezd érdekelni Benneteket a történet?

A Veres Péter Általános Iskola hat diákja is hetek óta lázban égett emiatt. Hol elmélyülten olvasták Gimesi Dóra- Jeli Viktória- Tasnádi István Időfutár c. regényének első kötetét, hol olyan titkos, és értelmetlennek tűnő szavakat mormoltak, mint priznic vagy miskulancia. Lázasan készültek az idei Tankerületi Kincskereső Versenyre, ahol ezt a regényt dolgozták fel. A versenynek a hajdúszoboszlói Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola adott otthont. A versenyt megtisztelte jelenlétével a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szakmai helyettese, Majosi Pálma is. A színvonalasan előkészített és levezetett vetélkedő különlegessége, hogy a zsűri elnöke Gimesi Dóra volt, az egyik szerző.

Eredményesek voltunk

A változatos feladatok megoldása után a résztvevő gyerekek izgatottan várták az eredményhirdetést: 3. helyezést értek el a 7.a osztály tanulói: Fehér Attila, Hüse Boglárka és Végh Zsófia (felkészítő tanár : Molnár Enikő). Csupán 3 ponttal maradtak le, így 5. helyezést értek el a 8.a tanulói: Jónás Vivien, Kovács Panka és Takács Dorina (felkészítő tanár: Juhászné Preznánszky Zsuzsa).

Találkozás a szerzővel

A verseny után az írónő magával ragadó és élményszerű előadásából sok érdekességet tudhattunk meg a regény keletkezéséről. (Ezt a későbbiekben olvashatjátok az iskolaújság hasábjain.)

Köszönjük a versenyen résztvevő gyerekeknek, hogy kitartó munkájukkal, alapos felkészülésükkel újabb elismerést szereztek az iskolánknak!

Molnár Enikő