Földesi nyelvi tábor 3. nap

TÁMOP 3.1.4./C-14-2015-0034 " Innovatív iskolák fejlesztése" projekt keretén belül " A Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola innovatív iskolafejlesztési projektje"

A harmadik nap krónikája

Sokan ígérték, hogy hajnalban kelnek és futnak Roland bácsival néhány kilométert. Ez csak Árminnak és Szilveszternek sikerült. A reggeli tornára sem ért ki senki. Hiába! Ez már a harmadik reggel és meglátszik a fáradtság. Reggeli után (májkrémes zsömle, paprika) két lovaskocsira ültünk és kiszekereztünk a Bihari Sík Tájvédelmi körzetbe. Remek előadót kaptunk Judit néni személyében, aki tizenkét távcsővel, érdekes történetekkel, megkapó előadásmóddal, ajándékokkal, közös játékkal és roppant felkészültséggel fogadott bennünket. Lehet, hogy mi okoztunk neki egy kis csalódást, mert így a reggeli órákban még nagyon álmosak voltak a gyerekek, kicsit lassúak és nyűgösek is. Az élményanyag azonban így is halmozódott és bizton állíthatom, hogy a gyermekek ismeretköre szélesedett, látókörük tágult. Megtudtuk például, hogy milyen szép mese fűződik a héjakút mácsonya nevű növényhez. Sokat hallottunk a kék vércsékről is és láttunk is sok kék vércsét. Mindent felsorolni most mégsem fogunk, hadd meséljenek a képek és majd a gyerekek is otthon.

Ebédre gyümölcslevest és makarónit kaptunk. Elfogyott. Éhesek voltunk. Ezután nyelvi foglalkozások voltak, ahol az angolosok többek közt szókeresőt és szóláncot játszottak. A németesek a sütésről, főzésről, receptekről tanultak és énekeltek is. Nagyon örültünk a jó időnek és három órát strandoltunk délután.

Vendégeink is voltak! Meglátogatott bennünket igazgató néni és Betti néni, sőt még Rózsika néni és Pista bácsi is átjöttek. Pista bácsi készített bográcsban paprikás krumplit kolbásszal és virslivel. Nagyon finomat vacsoráztunk!!! Este aztán játék, gitározás, éneklés, buli, majd fürdés és alvás. Az esti játékot nagyon-nagyon élvezik a gyerekek itt a táborban. Mert sötét van, mert izgalmas, mert jó! Tizenegy elmúlt, mire elcsendesedtek a szobák. (Nem akarjuk elkiabálni, de elégedettek vagyunk a gyerekekkel. Jól viselkednek, szófogadók.)

Csütörtök reggel 5 óra. Roland bácsi futni indul ismét. De nem egyedül. Két kilométer erejéig Ármin és Zsupos Jocó is bekapcsolódott. Aztán még álmos csend a táborban. Majd egyszerre megjelenik 4 lány (Lili, Kata, Betti, Zsófi) és reggeli háromnegyed hatkor bejelentik, hogy ők 2 -3 és 5 kilométert fognak futni. Nem akartuk elhinni, hogy ezt meg tudják csinálni. De megcsinálták! Lili 2 km-t, Kata 3 km-t Betti és Zsófi 5 km-t futottak. Nagyon megtapsoltuk őket a pálya széléről. Itt járunk most. Illetve megjegyezzük még, hogy számítunk a szerencsére a mai naptól, mert sokan találtak négylevelű lóherét. A fotók közt ezt is láthatjuk.

Fotók a harmadik napról