Adventi sütizés a németes tanulókkal

Advent - várakozás

A karácsonyi várakozás idejéhez szervesen hozzákapcsolódik, hogy olykor tudatosan elcsendesedünk, befelé figyelünk, vagy épp a másikra figyelünk egy kicsit jobban. Tudatosabbak vagyunk a jó cselekedetekben, elcsendesítjük magunk körül a zajokat.

A várakozás a készület ideje is. Készülünk az Üdvözítő fogadására. Készülünk a családunk fogadására is. A német kultúrában is vannak olyan szokások, melyek ilyenkor az elcsendesedést, az egymásra való odafigyelést helyezik a központba. Nagy hagyománya van advent idején a tea vagy kávé mellett elfogyasztott közös sütizéseknek.

Adventi és karácsonyi sütemények német receptek alapján

December 8-án, pénteken délután néhány németes tanuló lelkesen fordította 3 német aprósütemény receptjét, hogy azután elkészítsék, elfogyasszák azokat. A jó hangulatú készülődés eredményeképp az iskola aulájáig lehetett érezni az ínycsiklandó illatokat. A vaníliás kifli, a fahéjas keksz és a linzer íze szintén elnyerte minden kóstoló dicséretét. Reméljük ezek az aprósütemények megjelennek majd az otthoni asztalokon is egy-egy jó beszélgetés, teázás alkalmával. További szép adventi készülődést kívánunk mindenkinek!

Fülöpné Kiss Katalin, Molnár Enikő

GalériaFotók a süteményezésről