Veres Péter Tankerületi Irodalmi Vetélkedő

Immár 9. alkalommal került sor iskolánkban az 5.-6. osztályos tanulók részére rendezett tankerületi irodalmi vetélkedőre.

Februárban küldtük el az iskoláknak a versenykiírást, ebben az évben Dóka Péter: Az ellopott zsiráf című ifjúsági regényt kellett elolvasni a gyerekeknek. Nagy örömünkre 10 csapat jelentkezett a vetélkedőre!

A vetélkedőt a községi könyvtárossal, Németi Sándornéval közösen szervezzük, aki a könyv íróját is meghívta hozzánk. Dóka Péter szívesen válaszolt a Hímondó újság riportereinek kérdéseire, majd a versenyzők is tettek fel kérdéseket. A teljes riportot a Hírmondó újságban olvashatjátok majd.

Mivel a regény egy nyomozás történetét írja le, ezért a feladatok is hasonló szellemben készültek. Csapatneveket kellett kitalálni személyleírás alapján, volt titkos írás, igaz-hamis állítások, ki mondta kinek, villámkérdések. Megnéztünk egy rövid filmet Velencéről,mivel a szülők ide utaznak házassági évfordulójuk alkalmából, majd ehhez kapcsolódott a Velence totó.

Az izgalmas verseny végén nagyon szoros eredmény született, két csapat végzett holtversenyben az első helyen!

  • 1. helyezett: Bíró Zsuzsi csapat, - Pávai Vajna Általános Iskola Hajdúszoboszló, felkészítő tanár: Molnár Enikő
  • 1. helyezett: Jenci csapat, Dobi Beatrix, Fülöp Kata, Végh Zsófia -Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola, felkészítő tanár: Juhászné Preznánszky Zsuzsa
  • 2. helyezett: Professzor csapat - Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, felkészítő tanár: Csontos Márta és Székely Tünde
  • 3. helyezett: Dezsi csapat - Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, felkészítő tanár: Kunkli Nóra

Iskolánkat még 2 csapat képviselte. Beniczky Péter csapat 4. helyezést ért el, csapattagok: Szilágyi Hajnalka, Juhász Noémi, Posta Roland. A Kovács Antónió csapatunk pedig 6. lett, ebben a csapatban Kobialka Tímea, Nagy Boglárka és Kristóf Emese versenyeztek. A tanulókat Juhászné Preznánszky Zsuzsa készítette fel.

Ezen a versenyen mindenki nyert! Gazdagabbak lettünk egy izgalmas történettel, megismerkedtünk a könyv írójával, az írói munka rejtelmeivel, ismerkedtünk egymással.

Számomra, aki a feladatokat készítette és a vetélkedőt levezette, a legnagyobb jutalom az volt, a kollegák gratulációja mellett, hogy a verseny végén nagy tapsot kaptam a gyerekektől. Köszönöm!

Jövőre 10. alkalommal várunk újra mindenkit! Jó olvasást Nektek!

Tóth Sándorné szervező

Fotók a vetélkedőről