Természetesen izgalmas

Kistérségi Természettudományi Vetélkedő 7-8. évfolyamosok számára - Nagyhegyes, 2015.12.08.

Ismét parádésra sikerült a már sokadik alkalommal meghirdetett és lebonyolított rendezvény. Az izgalmak olyan erősek voltak a verseny vége előtt fél órával, hogy volt olyan felkészítő tanár, aki azt mondta: inkább kijön a folyosóra, mert odabent nem bírja a feszültséget. Roppant szoros eredménnyel zártak a csapatok. De vajon milyen feladatok okoztak ekkora izgalmat?

Természettudományok: azaz fizika, kémia, biológia, földrajz, logika és hasonlók ( pl. talpraesettség, csapatmunka, kooperáció, reakciógyorsaság, stb.) Nos, körülbelül ezek a fogalmak írják le leginkább a tegnap délutáni eseményeket.

Előzetes feladatként a csapatok egy zenés videót készítettek, mellyel Magyarország természeti értékeiből a számukra legkedvesebbeket mutatták be.

A helyszínen pedig többek közt informatikai keresztrejtvényt oldottak meg; földrajzi legeket kutattak hazánkban; magyar feltalálók neveit és találmányait nevezték meg; növények, állatok, éghajlati jellemzők alapján berendezték bolygónk térképét; kreativitásukat villogtatták, amikor hulladékokból építettek; fizikai-kémiai kísérleteket hajtottak végre, melyek egyben feladványok is voltak; és a végén az izgalmak felkorbácsolásaként villámkérdések feszítették a húrt.

Mindenki nyert!

És nem csak azért mondjuk ezt, mert olyan jól hangzik! - Nem is a nagy értékű ajándékcsomagok miatt, melyekből mindenki bőséggel kapott. Nyert mindenki! Elsősorban remek élményeket és tudást.

Köszönjük a felajánlott ajándékokat a Hortobágyi Nemzeti Parknak (Szilágyi Attila), az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségnek (Antal Zsuzsa) és Nagyhegyes Község Önkormányzatának.

Impozáns zsűritagok

Büszkén jelentjük: a Kistérségi Természettudományi Vetélkedőnk zsűrijének tagjai voltak:

  • Dr. Antal Zsuzsa - Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa
  • Szandai Kázmér - Hajdúszoboszló, tankerület igazgató
  • Szilágyi Attila - Hortobágyi Nemzeti Park, őrkerületvezető

Eredmények

  • I. hely Hajdúszoboszló, Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata- 121 pont
  • II. hely Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola csapata - 120 pont (Takács Dorina, Jónás Vivien, Hüse Dorina, Bogdán Evelin)
  • III. hely Ebesi Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI csapata - 118 pont
  • IV. hely Hajdúszoboszló, Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata - 111 pont

Szeretettel gratulálunk a csapattagoknak és az őket felkészítő pedagógusoknak!

Köszönet a rendezőknek!

A verseny házigazdái és rendezői voltak: Szabóné Molnár Rita, Haranginé Szabó Tünde, Kissné Burzuk Mária, Totyik Tamás

Fotók, melyek a vetélkedőn készültek