Medgyessy Hagyatékot tanulmányoztunk

2015. május 6.-án felsős szakköröseinkkel a Semsey kastélyban jártunk. A kastély ismét országos jelentőségű kiállításnak adott otthont, Medgyessy Hagyaték címmel. Az európai jelentőségű XX. századi szobrászunknak, Medgyessy Ferencnek a művészetét ismerhettük meg ezáltal.

A látogatás lehetősége Bartha Éva szülő közbenjárása eredményeként adódott.

Így a felsős rajzszakkör 14 képviselője teljesen ingyen tölthette el ezt a nagyon tartalmas, élményekben gazdag délutánt a kastélyban. A kínálkozó lehetőséget iskolánk örömmel megragadta, és nagyon gyorsan megszervezte a gyerekek utaztatását. Utazásunkat a Nagyhegyesi Református Missziói Egyházközség és a Nagyhegyesi Községi Sport Egyesület segítette egy-egy kisbusszal.

Lenyűgözött bennünket a felújított kastély impozáns épülete, Medgyessy szobrainak, rajzainak szépsége, a művész munkáit bemutató, látogatóbarát kiállítás egésze. A kiállításon a Semsey Andor Múzeum munkatársa Hüse László kalauzolt végig. A gyermekbarát tárlatvezetés során diákjaink alkotásra inspiráló műtárgyakat választhattak ki, majd azok alapján alkotásokat készítettek.

A önmagában is rengeteg értéket rejtő Semsey Andor Múzeum folyamatosan országos jelentőségű kiállításokat hoz Balmazújvárosra. Tóth János igazgató úr meghívása alapján rajzszakköröseink a későbbiekben is részt vehetnek, hasonló múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

Agárdi Lajos

Fotók