Iskolai maszkabál a Művházban

Mint mindig, most is a Művelődési Ház adott otthont farsangi mulatságunknak. A Kossuth utcán két oldalt a Rendezvényházig, és az Alkotmány utca derekáig ért a kocsisor. - Szülők, nagyszülők, testvérek és rokonok kíváncsiak a jelmezbe bújt alsó tagozatos gyermekek produkcióira. Idén is nagy sikerük volt!

Farsangoltunk

Bár már elmúlt hamvazószerda és igazi kemény télről sem tudunk idén beszámolni, a farsangi télűző mulatság mégis elmaradhatatlan kelléke a februárnak. Idén február 26-án rendezte meg a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola Diákönkormányzata a Farsangot. A zsúfolásig telt Művelődési Házunkban az est házigazdáiként két nyolcadikos lányunk, Csőke Mariann és Halász Sarolta szerepeltek. Talpraesettek voltak, informatívak és magabiztosan kezelték a helyzetet. Büszkék vagyunk rájuk!

Nyitányként a negyedikes osztályok rock and roll táncot jártak. Kovács Bettina tanította be a produkciót. Őket az alsó tagozatos gyermekek egyéni jelmezes felvonulásai követték osztályonként. A modern táncos lányok meglepték a közönséget a tánctudásukkal és a míves mozdulatsoraikkal. Fergeteges tapsot kaptak. Ötletes és szép jelmezekben gyönyörködhettünk és a jelmezek varázslatai mindannyiszor hatottak a jelmezekbe bújt gyermekekre. Talán ez utóbbi a farsang igazi varázsa. Ezért varrnak, ragasztanak, festenek, vágnak, díszítenek, és ezért készülnek napokon át a szülők és gyermekek.

Persze zsűri is volt és értékelt jelmezek is, mert ez így szokás. Ám a lényeg mégis a "farsang igazi varázsában" van. No, meg a tombola, az üdítők, a sütemények...

Gratulálunk a fellépő gyermekeknek, a jelmezeket készítő szülőknek!

Gratulálunk továbbá és köszönetünket fejezzük ki a rendezvényt lebonyolító Diákönkormányzatnak, a szülőknek, illetve az igazi házigazdának, Margó néninek!

Fotók