Egy nap jelmezben!

„A farsang a vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (hamvazószerda előtt, húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül. …

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is.”

Az eddig kialakult szokásokat módosítva, a Farsangi mulatságot is a vírushelyzet szabályainak megfelelően szerveztük. Erre nyugodtan mondhatjuk, hogy minden rosszban van valami jó, ugyanis a tanulók elmondása alapján ez az egy nap jelmezben nagy sikert aratott. Az iskola folyósóin, tantermeiben egész nap, mintha egy elvarázsolt kastélyban lettünk volna. Bárhol, bármikor találkozhattunk tündérekkel, de boszorkányokkal is, szuperhősökkel és magyar színészekkel is, ördögökkel és angyalokkal. (A lista hosszú….beszéljenek inkább a képek!)



GalériaFotók

Minden tanuló, aki ezen a napon nem tanulónak öltözött, jelmeze díjazásául egy csokival gazdagodott.

A szülők és gyerekek kreativitása nélkül nem sikerülhetett volna ez a nap ilyen jól! Köszönjük!

DÖK