Zsarulesen

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vendégei voltunk

2016. március 7-én, délután a Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület szervezésében Ifjú Polgárőreink ellátogattak Hajdúszoboszlóra a rendőrkapitányságra. Fehér Attila - a Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület elnöke - megkeresését Dr. Gali Sándor r. ezredes, rendőrkapitány nyitottan fogadta. Tanulóink lelkes izgalommal készültek az eseményre.

Érdekfeszítő és vidám előadást tartott Kerékgyártó János r. főtörzszászlós. Helyenként saját rendőri életútjából villantott fel szemelvényeket, így mutatta be a gyerekeknek a rendőri pálya szépségeit, nehézségeit, fontosságát. Az ifjú polgárőrök megismerkedhettek a rendőrségnél rendszeresített felszerelésekkel, fegyverekkel, kényszerítő eszközökkel. Talán nem szükséges leírni a lelkesedésüket, amikor megérinthették az említett eszközöket.

Karácsony Béla r. százados irányításával ellátogattak fiataljaink egy kihallgató szobába, megnézték, hol és hogyan veszik le az ujjlenyomatot, hol készül a bűnözőkről fénykép, megtekintették az előállító helységet, kipróbálták a szolgálati autót, megsimogathattak egy K9-es nyomozókutyát. Mindenről bővebben szívesen mesélnek tanulóink. Telve vannak élményekkel. Kérdezzétek őket!

Hálás köszönettel tartozunk a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságnak a kedves fogadtatásért, a vendéglátásért. Köszönjük a Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület szervezését és kalauzolását!

További fotók itt!