Világ gyalogló nap

Gyalogoltunk…

Idén újra csatlakoztunk a Magyar Szabadidősport Szövetség versenyfelhívásához, a Világ Gyalogló Naphoz. Az eredeti tervünk a Kráter-tó felkeresése volt, de sajnos az időjárás kétszer is közbeszólt. Eső és betegségek miatt le kellett mondanunk a pályázatban megjelölt útvonalról. Végül október 20-án, egy kellemes napsütéses délután, a település határában található Daru-tóhoz látogattunk el. 

A Daru-tó mesterséges állóvíz, a Pece-ér felduzzasztásával hozták létre, közel 20 évvel ezelőtt. A tó partja rendezett, jelenleg horgászvízként funkcionál. A tulajdonos nagy gondot fordít a halállomány frissítésére, a halbarát horgászat feltételeinek a megteremtésére. Több helyen is láthattuk a pontyágyakat.

A kellemes séta után a vízparton uzsonnáztunk, majd körbejártuk a tavat. A tó közepén van egy kis sziget is, ahová hídon át lehet bejutni. A víz mellett a falu határában szántóföldek terülnek el, egészen a Keleti-főcsatornáig. Hangos krúgatással érkeztek meg a darvak a tóhoz, mielőtt hazaindultunk.

A gyalogláson az 1-2-és 4. évfolyam tanulói vettek részt tanítóikkal, összesen 104-en. A pandémia miatt most szülőket nem hívtunk. A megtett táv 4,5 km volt. A séta során ismerkedtünk a településnek ezzel a részével és gyönyörködtünk az ősz színeiben. 

Jó volt együtt sétálni, mindenki boldogan ment haza.

Gyalogolj, és egészséges leszel. Gyalogolj, és boldog leszel. (Charles Dickens)