Szelet a vitorlába!

Október 9-11- között ismét megrendezésre került a Debreceni Szakképzési Centrum szervezésében a „Szelet a vitrolába!” pályaválasztási kiállítás, immár 20. alkalommal. Ebben a tanévben a Főnix csarnok adott helyet a rendezvénynek. Előzetes regisztrációt követően a rendezvény szervezői az ingyenes utazást is biztosították számunkra.

A nyolcadikosok minden tagja, és legtöbbjük szülei is, sőt volt olyan, akinek nem csak a szülei, hanem testvérei vagy akár a nagyszüleje is részt vett a kiállításon október 10-én, délután. Több helyi, de vidéki középiskola is bemutatkozott az általános iskola végzős tanulóinak. A kiállítási helyeken ki is lehetett próbálni egy-egy iskolában tanulható végzettséget a gyakorlatban, például a cukrászat iránt érdeklődők a süteménydíszítést, a leendő fodrászok a hajformázást, az egészségügy iránt érdeklődők az újjáélesztést. A csarnok melletti parkolóban a mezőgazdaságé volt a főszerep, gépeket lehetett kipróbálni, illetve azokat megtekinteni. Debreceni cégek is bemutatkoztak, így a tanulók arról is tudtak információt gyűjteni, hogy egy-egy megszerzett szakmával milyen munkakörben tudnak elhelyezkedni.



A szülők és a gyerekek tapasztalatai is azt mutatták, hogy érdemes volt ellátogatni a rendezvényre. Javasoljuk minden nyolcadikosnak, hogy látogasson el a kiállításra, mert az itt megjelenő iskolák minden képviselője (tanárok, diákok) segítőkészen, személyesen tudtak tájékoztatni bennünket a saját középiskolájukról!

GalériaFotók

Haranginé Szabó Tünde