Pályaválasztási szülői értekezlet

Az iskolánkban immár hagyomány, hogy a nyolcadik osztályosok pályaválasztását, iskola választását azzal is segítjük, hogy meghívjuk a környékbeli középiskolák igazgatóit, képviselőit, hogy mutassák be intézményüket, induló képzéseiket. Ebben a tanévben ez azért is volt fontos, mert a 2020/2021-es tanévben már új képzési rendszerben kezdik meg tanulmányaikat a jelenleg nálunk végzős diákok.



A meghívásnak eleget téve képviseltette magát a Hőgyes Endre Gimnázium, a BSzC Közgazdasági Szakközépiskola, a BSzC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Hajdúszoboszlóról. Balmazújvárosról a BSzC Veres Péter Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Hajdúböszörményből a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. Debrecenből a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Debreceni Szakképzési Centrum is, a maga 11 középiskolájával.



És hogy miért is hasznos? A bemutatkozó előadások után lehetőség volt a szülőknek és a gyerekeknek személyesen is beszélgetni és saját kérdéseiket feltenni a képviselőknek. Amiért még hasznosnak éreztük ezt a délutánt az az volt, hogy ezalatt az idő alatt nem csak azokat az iskolákat ismerhették meg a szülőkés a diákok, ahová nyílt napra szerettek volna menni, vagy már voltak is, hanem olyan iskolákat is, melyekről eddig még esetleg nem beszélgettek otthon.

Haranginé Szabó Tünde