Pályaorientációs nap: 7-8. osztály

A 7. és 8. osztályosok színhelyek váltakozásával több vállalkozást is meglátogattak Nagyhegyesen, illetve a tanteremben osztályonként előkészítették, értékelték a napot.

Tanteremben:

  • 7. osztályosok: önismereti (pályaismereti ) teszt kitöltése, amely alapján ötleteket kapnak a gyerekek ahhoz, hogy milyen irányultságú szakma lenne számukra a megfelelő.
  • 8. osztályosok: a nap végén értékelték a látottakat, megbeszélték a foglalkozásokkal kapcsolatos észrevételeiket. Tablót készítettek a napról.

Bodnár István cége: Mindhárom telephelyre eljutottak a csoportok. Láthattunk fémfeldolgozást, fafeldolgozást, kefekészítést. A gyerekek szemügyre vehették azokat a gépeket, munkafolyamatokat, melyekkel kőműves eszközök, ecsetek, kefék készülnek.

Bertalanné Németi Ági, Németi Bettina, Posta Éva (Szépségszalon): A lányok kedvenc helye volt ezen a napon. A kozmetikus, manikűrös és fodrász is kitért a munkájuk nehézségére és szépségére is.

Katona Balázs (autószerelő): Vállalkozóként, önálló céget vezető autószerelő műhelyébe látogattak a fiúk, ahol ismertetőt kaptak az autószerelő munkáról.

Németi József (vadászat): Való Sándor vadőr segítségével széles betekintést nyerhettünk főleg a vadőr munkájába, illetve a vadászatba is.

Kincsesműhely: A levendula feldolgozás menetével ismerkedtek meg a nyolcadikos lányok. Saját kézzel készítettek illatpárnát.

GalériaFotók