Nyelvi tábor Földesen

2015 júniusában rendeztük az első nyelvi tábort Földesen. - Ezen a linken feleleveníthetők az akkori események, fotók. Azóta nagyon sokszor emlegették a gyerekek. Kérték az ismétlést. Idén újra életre hívtuk a Nebuló Alapítvány segítségével.

Június 25-29, Földes - nyelvi tábor

Fő témánk, mely köré a nyelvi programjainkat fűztük az állatok témaköre volt. Első napon ezért ellátogattunk a Debreceni Állatkertbe. Az itt látott állatok neveit, jellemzőit, élőhelyeiket tudtuk feldolgozni a hét során.Eljött hozzánk a táborba a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségétől egy német anyanyelvű lány, Verena, illetve egy olasz anyanyelvű srác, Bruno (kiválóan beszélt angolul). Velük is az állatokról beszélgethettünk. Napi programjaink során a tábori életben előforduló kifejezésekkel is ismerkedtünk, kézműveskedtünk, hajtogattunk, rajzoltunk, plakátot készítettünk, német és angol nyelvű filmeket néztünk. Na és persze strandoltunk sokat, és tollasoztunk, fociztunk, futottunk, reggeli tornáztunk, meccset néztünk, énekeltünk... Sőt! Az egyik napon, amikor szomorkásabb volt az idő, ellátogattunk két helyi üzembe is: egy tojótelepre és egy konzervgyárba. Tábori házigazdánk, Kakucsi Ferenc tanár úr gondosan figyelt arra, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt.

Összegezhetjük ezt a tábort bátran úgy, hogy nyelvi, tábori és sportélményekben egyaránt gazdagodtunk. Köszönjük a Nebuló Alapítvány támogatását, köszönjük a HABIDISZ együttműködését, akik anyanyelvi diákokkal tették tartalmasabbá tanulmányainkat!

Fülöpné Kiss Katalin

GalériaFotók

Szótanulós játékunkat itt találod