A nyelvek szeretetéért - Idegen nyelvi témahét

TÁMOP 3.1.4./C-14-2015-0034 " Innovatív iskolák fejlesztése" projekt keretén belül " A Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola innovatív iskolafejlesztési projektje"

Nem csak nyelvet tanulunk

Amikor németül vagy angolul tanulunk azt órákon, olyankor az idegen kultúrákkal is ismerkedünk. Megismerjük a nyelvterület szokásait, hagyományait, földrajzát, hírességeit, kultúráját. Ezt többféleképp lehet. Ma a nyelvoktatás sokkal inkább hasonlít az élményszerű oktatási órákhoz, mint a régi didaktikus orosz nyelvi tanítási formához. Élményekkel, életszerű helyzetekkel, valódi szituációkkal igyekszünk közelebb hozni az ismeretanyagot a gyermekeinkhez.

Ezen célok teljesüléséért hívtuk életre az idegen nyelvi témahetet. Harmadik éve arat sikert a gyermekeink körében az a rendezvénysorozat, mely tematikusan foglalja magában az országismereti anyagokat, a kulturális informálódást, a tanulói kutatómunkákat, a szülők által is látogatható nyílt órákat, a gyerekek prezentációit, előadásokat az idegen nyelvi országokról, játékos vetélkedőket.

Külön kiemelnénk a hét eseményei közül azt az élményszerű előadást, melyet Skóciáról hallhattunk a Karácsony házaspár élménybeszámolójában, és a Balmazújvároson tett látogatásunkat a Németfalusi Közösségi Házban. Ezen események túlmutattak iskolánk falain is, így élménydúsabbá varázsolták a témahetet. A csúcs mégis a vetélkedők ideje volt. Az angolosok csütörtökön délután, a németesek péntek délután tartottak játékos vetélkedőt. Az emelkedett hangulatú versengést az angolosoknál csokoládétorta, a németeseknél Sacher torta zárta.

Fotók a hét eseményeiből

(A hivatkozásokra kattintva külön füleken nyílnak meg a galéria mappái.)