Mi így tanuljuk a környezetismeretet!

Az 1. és a 3. osztályosok kirándulása Poroszlóra

Április 5-én a két osztály, nevezhetjük magunkat testvérosztálynak is, hiszen több testvérpárunk is van, Poroszlóra utazott, ahol Rózsika néni rendhagyó környezetismeret órát tartott.

Kobialka Orsolya 3. osztályos tanuló így fogalmazott az eseményről:

„Ebéd után egyből indultunk. Az út egy órás volt. Amikor megérkeztünk, nem számítottunk arra, hogy motorcsónakázni is fogunk. A csapatot 3 csoportba osztották a tanár nénik, mindenki kapott egy karszalagot, majd beültünk a csónakba. Gyönyörű volt a víz, mint a gyöngy, úgy csillogott. Miután a tanösvénynél kiszálltunk, megkezdődött a túra. A vezetőnk először a madárlesbe kísért minket, itt láthattuk a Tisza-tó jellegzetes madarait. Aztán jó sokat gyalogoltunk a tanösvényen, a vízre épített pallón. Láttunk barna réti héját, kárókatonát, tőkés récét. Hallottuk a nádi poszáta édes énekét. A kecskebékától a lányok ijedeztek. A Görbe-tó szigetén a hermelin kotorékát láthattuk. A vezetőnk elmondta, hogy a hermelinek nyáron barnák, télen pedig fehér színűek. Nagyon barátságos jószágok, a gondozók közelében nem félnek. A kilátóra is felmentünk, hogy gyönyörködjünk a tájban. Visszafelé egy barna rétihéja elég közel merészkedett hozzánk. A Tisza-tó gátján uzsonnáztunk, majd buszba ültünk és elindultunk haza. Mindenkinek nagyon tetszett ez a kirándulás és sokat tanultunk a természetben. Jó lenne máskor is így tanulni!”

A látottakról rajzoltunk, fogalmazást írtunk és a nyílt órán, amikor a szülők is eljöttek hozzánk ezt be is mutattuk. Kobialka Orsolya és Dobi Ábel 3. osztályosok egy PPT-t készítettek.

Fotók

A kirándulásról készült fotók ezen a linken elérhetők.