Madaraknak daloltunk

Díszgalamb és kisállat kiállítás

Nagy élmény volt! A gyerekek énekszavára a galambok turbékolni kezdtek, a tyúkok egyre hangosabban kotkodácsoltak, a kakasok pedig kukorékoltak. Az elsős gyerekek mind szélesebb mosollyal fogadták az előadásba bekapcsolódó szekciókat.

Díszgalamb és kisállat kiállítás nyílt pénteken a művelődési házunkban. A kétnapos esemény megnyitóján két első osztályunk énekelt és Dobi Ábel másodikos tanulónk mesét mondott.

A megnyitón beszédet mondott Bajusz Istvánné, polgármester, Dr. Juhász Csaba, Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért Díjas egyetemi docens, Balogh Gyula, nemzetközi kapcsolattartó és minőségbiztosítási referens, (Hajdúháti Hétmérföldes Program), dr. Posta János, egyetemi tanársegéd, DE AMTC Állattenyésztés-tudományi Intézet.

Tanulóink sok örömet találtak a kiállításon: díszes és ritka galambokban gyönyörködhettek, pompás tollazatú kakasok és tyúkok lépdeltek büszkén a kalitkákban, de a legnagyobb érdeklődést és a legtöbb becézést a nyuszik kapták. Pénteken több gyermekcsoport is ellátogatott az iskolából és az óvodából a kiállításra. Szombaton pedig családostól tértek vissza sokan.

Meglepő volt sokunknak, az is, hogy itt Nagyhegyesen is vannak olyan emberek, akik díszgalambokat tartanak. Reméljük, tanulóink gazdagodtak a kiállítás élményével, ismereteket szereztek, sőt néhány talán majdani hobbit is.

Fotók az eseményről