Kirándulás Budapesten

2018.12.04-én Budapestre utazott az 1-2.osztály is az iskola többi tanulójával együtt. Az átlagosnál sokkal korábban kellett felkelni, hisz a vonat már 6:16-kor indult. Mivel minden gyerek izgult, ez nem okozott különösebben nagy gondot. Már a vonatozás is nagy élmény volt, hisz néhány gyermek, még most utazott először vonattal.

A célul a Parlament épületének megtekintését tűztük ki. Felnőttek, gyermekek rácsodálkoztak az Országház épületének szépségére, a gyönyörű belső díszítésre, a koronára, a koronát őrző katonákra. Néhány fiú meg is jegyezte, hogyha ő felnő, koronaőrző katona szeretne lenni!

Kívülről is körbe sétáltuk az épületet, megnéztük a Dunát, megálltunk egy pillanatra és nem győztünk betelni a gyönyörű budapesti látképpel.

A hátralévő szabad időnkben elmentünk még a Future Élményközpontba. Ez az interaktív játszóház különleges játékokkal, egy varázslatos világba kalauzolta el a gyerekeket. Ahol pl. a papírra vetett rajzaik megelevenedtek a 3D-s kivetítőn. Az adventi időszakban a Mikulásé volt a főszerep, így részt vehettek a " Színezd ki a karácsonyt!" játékban.

Mindenkinek nagyon tetszett az élménypark, nagyon elfáradtak, így a vonaton jól esett a pihenés (többen el is aludtak).

Fáradtan, de nagyon sok élménnyel adtuk át a gyerekeket a hajdúszoboszlói állomáson a szülőknek.

Kunkli Lászlóné

GalériaFotók