Kincseket gyűjtöttek

Kincskereső‘ irodalmi vetélkedő‘ Hajdúszoboszlón 3.-4. osztály

Már 21. alkalommal rendezte meg a Városi Könyvtár és a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola a Kincskereső‘ vetélkedő‘t 3. és 4. osztályosok számára. Ebben az évben Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca című könyvét kellett elolvasnunk és jól ismernünk. Elárulom, hogy elég nehéz volt a könyvnek a beszerzése, így csak decemberben kezdhettük el az olvasást. A versenyző‘ tanulóknak kétszer is végig kellett olvasni a történetet és sok-sok feladatot oldottak meg!

Január 20-án aztán elérkezett a várva várt nap! 3 csapattal neveztünk a versenyre, nagyon jól vettük az akadályokat: totó, ki mondta kinek, keresztrejtvény, igaz-hamis, villámkérdések.

Az utolsó feladat elő‘tt a nagyhegyesiek 11 csapatból az 1. 2. és 4. helyen álltak. Az utolsó feladat egy kép kirakása volt idő‘re. Nem kellett hozzá ismerni a könyvet sem, és ez a feladat sajnos átrendezte a helyezéseket.

Végül Kamilla nevű csapatunk 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Molnár Lívia, Fekete Hédi, Horváth Lili és Szatmári Fanni 4. osztály.

  1. helyezést ért el a vegyes csapatunk a Citrom fagyi: Csige Vivien, Lós Beatrix, Arany Balázs, Prém Ferenc 3. és 4. osztály.

A 6. helyet szerezték meg a harmadikosok, a Tornádó csapat: Erdő‘s Nóra, Kobialka Orsolya, Dobi Ábel és Baradács Martin.

Felkészítő‘ pedagógusok: Baliné Fodor Irén 4.o. és Tóth Sándorné 3.o.

A versenyen jól éreztük magunkat, sikerült a csapattagoknak együtt dolgozni és nem utolsósorban gazdagabbak lettünk egy remek könyvvel. Már hozzá is kezdtek a gyerekek a folytatás olvasásához!

Néhány kép a versenyről‘: