Kávéházi randevú Arany Jánossal a Beregszásziban

Sokan emlékszünk még bizonyosan arra a videóra, ahol együtt szavaljuk Arany János versét.

Mire is készült? Mi lett a hozadéka? - A verseny irodalmi fordulóján hétfőn "odarakták magukat" diákjaink: győztesen tértek haza!

November 13-án rendezte meg a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az AKKOR elnevezésű irodalmi-történelmi vetélkedő 2. fordulóját. A verseny megnyitása után a beregszászis diákok rövid műsorát tekinthettük meg a Magyar nyelv napja alkalmából.

Iskolánk 8. osztályos diákjai a legjobb eredménnyel jutottak a 2. fordulóba, és a 6 érdekes és kreatív feladat megoldása után újra az 1. helyen végeztek.

A feladatok Arany János életének és munkásságának főbb állomásait érintették. A verseny alatt a „pincérek”, azaz a helyi diákok szolgáltak fel frissítőt és rágcsálnivalót, ezzel igazi kávéházi hangulatot teremtve.

A verseny azonban még nem ért véget; december 13-án rendezi meg az iskola a döntőt, ahol már a kiegyezés koráról kell számot adniuk a diákoknak.

Gratulálunk a csapat tagjainak: Fehér Attila, Végh Zsófia 8.a, Dobi Beatrix, Kecskés Nóra 8.b osztályos tanulóknak, és kitartást kívánunk nekik a további felkészüléshez!

Molnár Enikő
felkészítő tanár

A rendező intézmény beszámolója itt olvasható.