Iskolai Fórum

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon tartotta meg az iskolai Diákönkormányzat (röviden: DÖK) a hagyományos, évkezdő iskolai Fórumát. A rendezvényre a nagy tornateremben került sor.

Elsőként bemutatkozott a DÖK vezetése, ők azok akiket az osztályokban választottatok, hogy érdekeiteket képviseljék. Közülük választottuk meg a DÖK elnökét és elnökhelyettesét, Molnár Lívia 6.a és Nagy Boglárka 7.b osztályos tanulókat.

Ezután a Diákönkormányzat éves programjának ismertetésére került sor. Beszámoltunk a már megvalósított feladatokról is. Szeptemberben és októberben használt elemeket és használt mobiltelefonokat gyűjtöttünk. Szeptember 28-án volt az őszi papírgyűjtés. Jó lenne, ha a közösségi munkából mindenki kivenné a részét. Értékeltük az Állatok világnapja alkalmából beérkezett rajzokat is.

Megválasztottuk a november 9-i Megyei Diákparlament küldöttét, Hüse Boglárka 8.a osztályos tanulót. Ő februárban részt vett az Országos Diákparlamenten, Székesfehérváron. A póttag Molnár Lívia lett.

Utolsó napirendként a hozzászólások következtek. A következő javaslatok, ajánlások hangzottak el:

  • a nagyobb termetű diákok részére is legyen megfelelő iskola asztal. A kis asztalokat meg kell emelniük a lábukkal, úgy tudnak csak írni
  • használható sportpályát szeretnénk
  • jó lenne egy büfé, ahol egészséges termékeket lehet vásárolni
  • kisállat bemutatót szeretnénk rendezni

A felvetett kérdésekre Kissné Burzuk Mária intézményvezető válaszolt. Az E-naplóról is tájékoztatta a diákokat.

Kunkli Lászlóné intézményvetető-helyettes a Pályaorientációs nap programjait ismertette.

Az iskolai Fórum, diákgyűlés lehetőséget adott a tanulók számára, véleményük, egyetértésük megfogalmazására, a demokrácia gyakorolására.

Tóth Sándorné DÖK segítő pedagógus

Fotók