Irány Lakitelek!

2018 decemberében iskolánk felhívást kapott a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőn való részvételre. A Lakiteleki Népfőiskola – az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával – „Kárpát-medence kincsei” címmel vetélkedőt szervezett a hungarikum mozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

A vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. osztályában tanuló diákok és felkészítő tanáraik jelentkezhettek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Országosan több mint 600 csapat jelentkezett! Iskolánkból Tomasovszki Ilona tanárnő jelentkezett egy tanulószobásokból álló csapattal erre a versenyre.

A vetélkedő során a feladatok a Hungarikum Bizottság által, a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányultak. Mindezek mellett készültünk és készülünk a vetélkedőn résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből.

Januárban elkészítettük az első forduló feladatait, amivel bejutottunk a 2. fordulóba. A második forduló eredményei alapján csapatunk bekerült abba a 24-be, akiket meghívtak Lakitelekre az elődöntőbe! Jelenleg településünk értékeiből, és a hungarikumokból készülünk az országos elődöntőbe.

Csapatunk tagjai: Juhász Noémi 7.a, Varga Dóra Bianka 7.a és Szilágyi Viktória 7.a

Gratulálunk nekik, és további sikereket kívánunk!