Hunyadiak nyomában

Február 22-én 2. osztályos tanulóink Debrecenben jártak megyei tanulmányi versenyen. Megyénk 32 iskolája 185 tanulóval képviseltette magát. Nagyon színvonalas nyitó ünnepségben volt részünk. Megidézték Mátyás korszakát egy szép reneszánsz kori tánccal, amit 2. osztályos tanulók adtak elő. Megjelent maga "Mátyás király"is és a felesége " Beatrix királyné" felsős tanulók személyében.

1. " A Hunyadiak mesékben, mondákban" címmel, prózamondó versenyen vettek részt tanulóink. Témája egy szabadon választott Hunyadi Mátyásról szóló mese vagy monda volt.

Résztvevők:

  • Fehér Alexandra
  • Györfi Kincső
  • Sós Viktor

2. " Hunyadiak rajzokban" címmel Mátyás királyról szóló mesék, mondák illusztrálását kellett a helyszínen elkészíteni, saját eszközzel. A pályamunkákat korcsoportonként szakértő zsűri értékelte.

Résztvevő: Fülöp Eszter

Nagy izgalommal várták nebulóink, hogy elmondhassák a már jól begyakorolt mesét, vagy elkezdhessék a rajzot.
A versenyzés körforgás szerint történt, ezért akik már túl voltak a megmérettetésen, kézműves foglalkozáson vehettek részt. A gyerekek szívesen készítettek többféle munkát, hisz itt már szabadabban dolgozhattak.
Vidáman, jó hangulatban töltöttük el a mai napot!
Helyezést nem értünk el, de nagyon szépen helytálltunk és most is, mint már nagyon sokszor öregbítettük iskolánk jó hírnevét. Büszke voltam tanulóimra!
Színházlátogatást kaptunk ajándékba, melynek a részleteiről email-ben értesítenek a jövőben bennünket.
Köszönöm a szülőknek, hogy segítettek a felkészítésben! Akik elkísértek és a helyszínen segítettek: Györfiné Molnár Viktória és Végh László.

Köszönöm!

Kunkli Lászlóné, felkészítő pedagógus

Fotók