Hat felejthetetlen nap a „véget nem érő Balaton-parton”

Augusztus közepén 68 nagyhegyesi gyermek tölthetett el felejthetetlen napokat Fonyódligeten. A megérkezésünk után már izgatottan nézegették a gyerekek, mi lapul az ajándék hátizsákjukban. Az este folyamán már fel is avathatták az új, altáboroknak megfelelő színű pólójukat és sapkájukat, amelyeket már a megnyitón is viseltek

A fonyódligeti Erzsébet tábor 9. turnusának tábornyitóját közel 1000 táborozó üdvözölte ujjongással és tapssal. Az ünnepélyes zászlófelvonás után fergeteges hangulat vette kezdetét: takarodóig a gyerekek a TESO-kkal (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakkal) együtt, közös tánccal ünnepelték a táborok indulását. Másnap reggel pedig lelkesen vetették bele magukat a programok kavalkádjába.

A hatnapos, napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnus során rengeteg színes aktivitás várta a táborozókat az Erzsébet Táborok keretében. Az Élménytábor célja az, hogy a gyerekek egy turnus ideje alatt a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak és minél több kikapcsolódási lehetőséggel találkozzanak.

A Balaton adta lehetőségek során a táborozók sárkányhajóztak, ill. sétahajózás közben ismerhették meg a Balaton élővilágát. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő vízi és szárazföldi kalandpark akadályait leküzdve pedig ügyességüket is játékosan fejleszthették a táborozók. Az élményekre fókuszáló tartalmas vakációs mindennapok részeként sportprogramok, lasertag, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, óriás trambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, prevenciós és környezetvédelmi interaktív előadások, közlekedésbiztonsági bemutatók, könnyűzenei koncert, színház és táncház is színesítette a tábori programpalettát.

Az egyik legnépszerűbb programok egyike a „Hősök napja” volt, ahol a gyermekek a honvédség, a tűzoltóság, a rendőség és a mentők interaktív bemutatóin keresztül ismerkedhettek meg közelebbről ezekkel a hivatásokkal.

A hamisítatlan tábori hangulat és az élményekben gazdag kikapcsolódás garantált volt. A hazautazás napján senkinek nem volt kétsége afelől, hogy jövőre újra tagja szeretne lenni az Erzsébet táborok közel 30 ezer fős csapatának.

GalériaFotók