„Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod”

2017. május 19-én immár 2. alkalommal került megrendezésre a Jótékonysági néptánc gála a Nebuló Alapítvány javára.

A gálaműsort a Nebuló Alapítvány kuratóriumának tagjai: Szatmáriné Máté Éva, Nagyné Szőke Kriszta és Juhászné Nagy Erzsébet nyitották meg. Röviden ismertették az alapítvány elmúlt évi tevékenységét, hogyan támogatták az iskola nevelő, oktató munkáját.

A műsorban iskolánk alsó tagozatos tanulói léptek színpadra, mutatták be a tanév folyamán tanult táncos koreográfiákat. Ezek a következők voltak:

1.a osztály: Népi gyermekjátékok, betanította: Kunkli Lászlóné tanítónő

1.b osztály: Népi gyermekjátékok, betanította: Remenyikné Györfi Judit tanítónő

2.a osztály: Kanásztánc és csárdás, betanította:Bokács Ferencné tanítónő

3.a és 3.b osztály: Bodrogközi játékok és táncok, betanította: Szabóné Karika Zsuzsa tanítónő

4.a osztály: Somogyi lassú és friss csárdás. Az előadást betanították: Bokács Ferencné és Tóthné Pinczés Róza tanítónők.

Három tanulónk: Szabó Dávid 1.a, Takács Petra 2.a és Fehér Alexandra 3.a mesemondással színesítették a gála műsorát. Az alsós énekkar is fellépett, A kis herceg című dalt énekelték el Szabó Tünde tanárnő vezetésével.

A jótékonysági rendezvényen szerepeltek a Hortobágy néptánccsoport fiataljai is. A műsoruk után táncházzal népszerűsítették a táncot a gyermekek és a felnőttek körében.

Erre az alkalomra készült el az iskolaújság, a Hírmondó is, melyet a gálán meg lehetett vásárolni. Az újságot az Újságíró szakkörösök készítették, Tóth Sándorné tanítónő irányításával és Haranginé Szabó Tünde tanárnő szerkesztésében.

A néptáncgála második részében a támogatók tombolafelajánlásait sorsolták ki az alapítvány kuratóriumának tagjai. Sok-sok ajándék került a szerencsés nyertesekhez.

A Nebuló Alapítvány bevételét növelte a szülők által működtetett büfé is, ahol finom süteményeket, szendvicset, és üdítőt lehetett vásárolni.

Tanulóink nevében köszönjük az önzetlen segítséget a támogatóknak és a szülőknek!

Tóth Sándorné

GalériaFotók