Farsang

Idén, február 23-án tartottuk a hagyományos iskolai farsangot. Sok-sok munka előzte meg a zajos összejövetelt. Szülők, pedagógusok fogtunk össze, hogy sikeres legyen a rendezvény, mindenki jól szórakozzon. Iskolánk dolgozói és szorgos kezű anyukák, apukák jóvoltából, gyönyörűen feldíszített terem várta a farsangolókat.

A műsort a Diákönkormányzat két vezetője Molnár Lívia 6.a és Nagy Boglárka 7.b osztályos tanulók vezették le. A képzeletbeli színpadra elsőként a 4.a és 4.b osztályosok léptek, akik nyitótáncot mutattak be. A Pál utcai fiúk című előadásból az Add tovább! című dalra táncoltak, énekeltek. A táncot Kovács Bettina tanította be, köszönjük neki!

A jelmezversenyt az 1.a osztályosok felvonulása nyitotta meg. Nagyon sok, szép, szemet gyönyörködtető jelmezt láthatott a közönség. Még a tanító néni is Cirmossá változott!

A 2.a osztályosok már bátrabban vonultak, akárcsak a 2.b és 3.a osztály. Tanulószobásaink egy humoros jelenetet adtak elő. A jelmezverseny végén a 4. osztályosok újra táncra perdültek, tovább fokozva a jó hangulatot. A legötletesebb jelmezeket a zsűri jutalmazta. A zsűri tagjai voltak: Juhászné Nagy Erzsébet a Nebuló Alapítvány kuratóriumának tagja, Szabó Tünde tanárnő és Hüse Boglárka Dalma a Diákönkormányzat volt elnöke.

Kik voltak a legötletesebb, legjobb jelmezekben? Határozottan állítom, hogy mindenki! A gyerekekre rá sem lehetett ismerni! Volt aki doktornak, ápolónak, virágárus lánynak, hercegnőnek, madárijesztőnek, kandallónak vagy tábortűznek öltözött fel, és még sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket!

Végül az 1. osztályosok közül a páva bizonyult a legjobbnak, a 2. osztályban a pattogatott kukorica, míg a 3. osztályból a medúza jelmeze sikerült a legjobban.

Rengeteg tombola felajánlást kaptunk a szülőktől, így sokan nyertek a sorsoláson, értékes nyereménytárgyak találtak gazdára.

Beszámolóm végén, a gyerekek nevében, szeretném megköszönni mindenkinek a sok-sok segítséget!

Tóth Sándorné DÖK segítő pedagógus

GalériaFotók