Elsőseink Karácsony előtt

Elsőseink Debrecenben

Karácsonyi témahét

Kézműves foglalkozás - karácsonyfa díszek

Gipszfigurákat gyártottunk Gipszfigurákat gyártottunk-2

December 13-án, szombaton a Diák-önkormányzati-napon karácsonyfadíszeket kreáltunk. Sok-sok előkészületet és felnőtt segítséget is igénybe vett az alkotások készítése. Gipszfigurákat öntöttünk, szárítottunk, majd festettünk. Andi néni segítségét ezúton is köszönjük!

Osztálybuli

Osztálybuli

Sőt! Évfolyambuli! Na jó! - Karácsony előtti teadélután. Szóval December 12-én. péntek délután az elsősök egy közös évfolyambulit tartottak süteményekkel, üdítővel, ropogtatni valóval, játékos vetélkedővel, vicces és izgalmas akadályversennyel, zenével és tánccal. Nagyszerű hangulat volt, és végre ismét kötetlenebbül, felszabadultan építhettük a közösséget. Hálásak vagyunk a tea elkészítéséért, a süteményekért a gondos szülőknek!

Mézeskalács készítés

Mézeskalács készítés

December 11-én Mézeskelácsokat készítettünk. Igaz, némi segítségre szükségük volt a gyerekeknek, mégis aktívan és nagy örömmel díszítették a szebbnél szebb formákat, cukormázdíszeket.

Karácsonyi játékbörze

Játékbörze

Már megunt játékokat cserélgettek a gyerekek egymás közt, így mindenkinek megújulhatott a játéktára. A már sok éves hagyományra visszatekintő játékbörzének mint mindig, most is, december 10-én délután, nagy sikere volt a gyerekek között. Elsős, másodikos és harmadikos tanulók játékai cserélhettek gazdát a vidám "vásáron."

Kiállítás

Kiállítás

Karácsonyi témájú szalvétákból rendeztünk idén is csodaszép kiállítást az aulában.

Debrecen

Az első osztályosok Marika nénivel és Roland bácsival december 8-án este Debrecenbe utaztak, hogy együtt megcsodálják az ünnepi díszkivilágítást. Kissé izgultunk, hiszen egész nap esett egy kicsit az eső. Mégis megérte a kockázatot, hiszen mire odaértünk, már alig szemerkélt és a hangulatunk is remek volt. Izgalmas volt a közös esti buszozás már önmagában is a gyerekeknek. A város fényei pedig igazán varázslatosak voltak.

Mikulás

December 5-én délelőtt a Mikulás járt nálunk az osztályokban. Erről is közreadunk néhány fotót, mert szép emlék.

Adventi műsor

Szokás iskolánkban, hogy advent idején minden pénteken egy-egy évfolyam emlékeztet a karácsonyi várakozásra egy kisebb ünnepi műsorral. December 5-én az elsősök verset szavaltak, énekeltek és meggyújtották a soron következő, második gyertyát.

Tovább a galériához (233 db fotó)