Egészségnap az iskolában az 1. és 2. osztályosokkal

Minden ember számára fontos az egészség, talán a legfontosabb minden másnál.

Rohanó világunkban, felgyorsult napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az egészséges életmódra nevelés. A tiszta víz, levegő, megfelelő mennyiségű mozgás, és táplálék az egészséges személyiség kialakulásának fontos részét képezi.

Már kisgyermekkorban tudatosítani kell a gyerekekben azokat az ismereteket, melyekkel védhetik egészségüket, hatékonyan tehetnek az egészséges életmód kialakulásáért, mely egy hosszú folyamat eredménye.

Ezt a célt szolgálta 2018. március 10-én az Egészségnapunk.

Az 1. és 2. osztályos gyerekek játékos vetélkedő keretében, csoportfoglalkozásokon vettek részt.

Játékos szókereső rejtvényt fejtettek meg feladatlapon, majd gyurmából elkészítették a megfejtésben szereplő zöldségeket. Közben kisfilmet néztek meg az egészséges táplálkozásról, megfelelő mennyiségű ivóvízfogyasztás fontosságáról.

Később találós kérdéseket kellett kitalálni gyümölcsökről, zöldségekről, majd a Gyümölcskosár című mozgásos játékkal és kisfilm megtekintésével erősítették a mozgás fontosságát.

Ezután plakátot készítettek a tisztálkodásról, beszélgettek a helyes fogmosásról.

Végül ismerkedtek az egészségügyi ládával, beszélgettek arról, hogy mi a teendő iskolai, otthoni sérülés, baleset esetén, és a játékos sebkötözést is kipróbálhatták.

A nap zárásaként mindenki kapott egy elismerő oklevelet, mely tanúsította a nap programjainak sikeres teljesítését.

Bokács Ferencné