Digitális munkarend

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Tudnivalók a digitális munkarend bevezetéséről:

Ahhoz, hogy a tanulók be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatásba, a tanulóknak szükségük van laptopra vagy asztali számítógépre vagy tabletre vagy okos telefonra és internet elérhetőségre.

Abban az esetben kérjük a jelzést az osztályfőnökök felé, amennyiben nincs megbízható internet elérhetőségük, ugyanis akkor a tanulók papír alapon kapják meg a heti feladatukat. Ezekkel a családokkal külön felvesszük a kapcsolatot, és megbeszéljük az átadás-átvétel módját.

A digitális munkarend bevezetésével minden nap az aznapi órarendnek megfelelően a szaktanárok 8 és 9 óra között feltöltik a google tanterem kurzusaiba a tanórák anyagát.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, minden tanulónak vagy szülőnek rendelkeznie kell egy gmail fiókkal. Ez az első lépés, ennek létrehozása.

Ha már megvan a gmail fiók, a fiók alkalmazásai között meg kell keresni a google tantermet, és a csatolt kódok segítségével minden tanulónak fell kell vennie azokat a kurzusokat (tantárgyakat), amelyeket tanul.

pl: ha a tanuló 4.a osztályos: új kurzus felvétele, kiválasztja a listából: matematika 4.a, és ennek a kódját beírja a kis négyzetbe, így automatikusan bekerül a 4.a matematika csoportba. Így kell eljárnia az összes tantárggyal, tehát a végén annyi kurzusnak lesz a tagja, ahány tantárgya van.

Minden szaktanár ebbe a kurzusba fogja feltölteni a feladatokat, házi feladatokat, videókat, bármit, amelyekkel ők tanítani szeretnének.

A gyerekek 9-12 óráig a saját munkatempójuknak megfelelően, szünetek, pihenők, levegőzés beiktatásával ezeket a feltöltött feladatokat, ill. a tankönyvben, munkafüzetben kijelölt feladatokat kell, hogy megoldják.

Délután 14-16 óráig szintén tanuljanak, gyakoroljanak a gyerekek, ebben segítenek a napközis és tanszobás pedagógusok, akik ebben az időben elérhetők lesznek a google tantermekben.

Természetesen nem várhatjuk, nem is várjuk el, hogy holnaptól zökkenőmentesen megy minden, de tegyünk meg mindent azért, hogy minél hamarabb ki tudjuk alakítani az iskolánk munkarendjét. Biztos vagyok abban, hogy ahány iskola, annyi megoldás születik erre az időszakra. Ez mindenkinek, gyereknek, pedagógusnak, szülőnek egy új helyzet. Legyünk türelmesek, segítsük egymást és a gyerekeinket, akikért felelősséggel tartozunk.

Itt szeretném felhívni a kedves Szülők figyelmét arra, hogy fokozottan kövessék nyomon a gyerekek haladását, hívják fel a figyelmüket arra, hogy most még nagyobb felelősséggel tartoznak ők is, és Önök is kedves szülők, hogy az oktatás gördülékenyen és hatékonyan megvalósuljon.

Az iskolában maradt könyvekért, munkafüzetekért, taneszközökért a szülők a következő időbeosztás szerint jöhetnek be. A könyveket az iskola portáján találják meg.
kedd-péntek: 8.00-14.00

Megkérem a Szülőket, hogy egyszerre csak két fő jöjjön be a portára, a többiek a bejárat előtt várakozzanak, hogy csökkentsük a fertőzésveszélyt.

Bárkinek kérdése van, nyugodtan keressen bennünket vagy az osztályfőnököket.

Üdvözlettel: Kissné Burzuk Mária intézményvezető megbízásából
Molnár Enikő intézményvezető-helyettes