Beszámoló a szánkótúráról

A Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola természettudományi munkaközössége 2019. január 26-án szánkótúrát szervezett Bánkútra az iskola 4-8. évfolyamos tanulói részére.

Az előzetes felmérés reményében (46 fő jelentkezett) Bíró Zoltán személyszállító vállalkozó 57 fős autóbuszát igényeltük meg, amelynek útiköltséget a Berettyóújfalui Tankerületi Központ biztosította.

A túra jelentkezési határidejéig 30 fő adta le szülői beleegyező nyilatkozatát, akiknek 4 fő kísérő pedagógus (Haranginé Szabó Tünde, Szabóné Molnár Rita, Palczertné Nagy Andrea, Bertalan Attila) nyújtott segítséget az önfeledt, zavartalan kikapcsolódáshoz

Az időjárási jelentések folyamatos nyomon követesével, az Útinform és a Bánkúti Síklub munkatársaival egyeztetve az időpont kiválasztása tökéletesre sikerült. A bánkúti szánkópálya csillogó napsütésben, friss hóval fogadta aznapi látogatóit, így semmi akadálya nem volt annak, hogy a balesetvédelmi, és pályahasználati szabályok ismertetése után a gyerekek bírtokba vegyék azt.

A tanulók és a kísérők egyaránt jól érezték magukat. Említésre méltó sportbaleset nem történt. Nagyon gyorsan telt el napunk a Bükkben, de minden szánkózó diákunk fegyelmezetten vette tudomásul a haza indító utasítást. Nagyhegyesre 16 órára érkeztünk meg kissé elcsigázottan, az utazástól is elfáradva.

A sikeres megvalósítás után a következő tanév munkatervébe is szeretnénk beépíteni a szánkótúrát.

A túra megszervezésében, lebonyolításában nyújtott segítséget megköszönve.

Tisztelettel: Bertalan Attila













Címke: