Arany János versét szavaltuk

FRISS: A megyei fordulóra iskolánk csapata továbbjutott! A pontszám egyik felét egy teszt kitöltése adta, a másikat a videó, melyben oly sokan szerepeltetek! Gratulálunk a csapatunknak! (Dobi Beatrix, Fehér Attila, Kecskés Nóra, Végh Zsófia)

A 7-8. osztályosaink versenyre készülnek

AK-KOR - ez a címe annak a megyei magyar-történelem versenynek, melyet az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szerveznek Arany János és a kiegyezés témájában. (A verseny szervezője: a DSZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Az első fordulóban - mellyel belépőt szerezhetünk a megyei megmérettetésre - szerepel egy kisfilm elkészítése, melyen Arany János: A walesi bárdok című versét kell szavalni. Lehetőleg minél többen, lehetőleg ötletes formában. Erre "csapott le" Molnár Enikő tanárnő, és ötletrohamába bevonta a tantestületet, a gyerekeket, a szülőket, az ifiseket, a nyugdíjasokat, a művelődési házat, a védőnőt... Élmény volt a felkészülés, a forgatások izgalma mindenkit kíváncsivá tett: "Mi lesz ebből?"

Máris nyertünk

Ezt nyugodtan kijelenthetjük, hiszen az alkotás folyamata egy újabb összefogás örömét hozta, a kisfilmnek gyors és hangos a sikere. Mielőtt ez a cikk megjelent, már több mint kétszázan tekintették meg.

Még tényleg nem láttad? - Nézd meg gyorsan!

  • Ötletgazda és rendező: Molnár Enikő
  • Operatőr: Végh László, Fülöp Roland
  • Vágás: Fülöp Roland
  • Szereplők: A Nagyhegyesi Idősek Klubja, a Nagyhegyesi Ifi Klub tagjai; A Nagyhegyesi Művelődési Ház és a Nagyhegyesi Védőnői Szolgálat dolgozói, A nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola dolgozói, pedagógusai, diákjai
  • A film utómunkálataihoz szükséges informatikai eszközök biztosításáért nagy köszönet illeti a Nagyhegyesi Polgárőr Egyesületet!