1. adventi gyertyagyújtás

1. adventi gyertyagyújtás

Advent a várakozás időszaka, ekkor ünneplőbe öltöztetjük lelkünket, gondolatainkat, készülünk karácsonyra.
A zöldellő fenyőággal díszített koszorú nem más, mint „egy darabnyi élet”. A gyertyák fénye visz ebbe az életbe hitet, reményt, örömöt, szeretetet.

December 1-én a mi iskolánkban is ünneplőbe öltözött gyerekek, felnőttek várták, hogy fellobbanjon az 1. gyertya az adventi koszorún.

Már hagyománnyá vált, hogy versekkel, dalokkal színesítjük a gyertyagyújtás pillanatát, meghittségét.
Az ünnepségünk Kerekes Tamás 6.b osztályos zeneiskolás tanuló zongorajátékával kezdődött. Felkészítő tanára: Kun Katalin

Hüse Boglárka, Végh Zsófia megzenésített verset adtak elő zongorakísérettel. Felkészítő tanár: Molnár Enikő, Kiss Ferenc

A 3. osztályos zeneiskolás lányok furulya koncertjével folytatódott az ünnepség. Felkészítő tanár: Kun Katalin, Bekkerné Mudri Beáta, Vargáné Koroknai Vera

A 4. osztályos tanulók boldogságdala melengette szívünket, melyet Szabó Tünde és Fülöp Roland tanítottak be a gyerekeknek.

Az 1. és 2. osztályos németet tanuló gyerekek vidám karácsonyi dalt énekeltek, amit német foglalkozáson tanultak Tomasovszki Ilona tanárnővel.

Ezt követte Agárdi Lajos, iskolánk hitoktató pedagógusának ünnepi beszéde.

A műsor zárásaként legkisebb tanulóink, az 1. osztályosok verset mondtak, gitárkísérettel énekeltek. Felkészítő tanárok: Bokács Ferencné, Juhászné Beke Andrea, Szabó Tünde, Kiss Ferenc

A gyerekek körbeállták az adventi koszorút, melyet Palczertné Nagy Andrea készített, majd az osztály egyik tanulója: Deák Lilla meggyújtotta az első gyertyát.

A műsor végén a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatónője, Kapornai Judit méltatta a gyerekek ügyességét, dicsérte a méltó ünneplést, és örömmel mondta el, hogy nem jött hozzánk üres kézzel, ajándékot hozott. Egy új pianínót kapott iskolánk!

Az ünnepség zárásaként Kissné Burzuk Mária intézményvezető kívánt minden résztvevőnek áldott, békés ünnepeket!

Bokács Ferencné

GalériaFotók

Címke: